Το παρών ηλεκτρονικό κατάστημα έχει περιορισμένη υποστήριξη από τον περιηγητή σου. Σου συνιστούμε να δοκιμάσεις τον Edge, Chrome, Safari, ή Firefox.

SUMMER SALES -20% OFF ΚΩΔΙΚΟΣ: SUNNY20 Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €25. Τηλ. Επικοινωνίας: 2104447649 ΔΕ - ΠΑ: 09:00 - 17:00

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΑΦΜ:
ΔΟΥ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
EMAIL:

Βούτυρο Καριτέ: Τι είναι και ποιες ιδιότητες έχει;

Εσύ τι γνώριζες σχετικά με το Βούτυρο Καριτέ

Εμείς στα Candelinas πάντως σίγουρα το αγαπάμε. Για αυτό το λόγο εκτός από τα μοναδικά soy candles και snap bars σε σχήμα σοκολάτας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και τα δικά μας body care προϊόντα, που φυσικά περιέχουν ως συστατικό τους και βούτυρο καριτέ.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν περισσότερα!


Τι είναι το βούτυρο καριτέ;

Στην καρδιά του, το βούτυρο καριτέ είναι ένα λίπος που εξάγεται από τον καρπό του δέντρου καριτέ. Η σύστασή του μπορεί να παρομοιαστεί με εκείνη της παχύρρευστης κρέμας και εκτιμάται όχι μόνο για την υφή του, αλλά και για την πληθώρα ευεργετικών συστατικών του. 

Απλά σκέψου το βούτυρο καριτέ ως το ενυδατικό της φύσης. Είναι ένας θησαυρός βιταμινών, λιπαρών οξέων και φυσικών ιδιοτήτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. 

Είτε εφαρμόζεται μόνο του είτε ως συστατικό σε αναρίθμητα προϊόντα ομορφιάς, το βούτυρο καριτέ αποτελεί απόδειξη της ικανότητας της φύσης να θρέφει και να αναζωογονεί. 


Από πού προέρχεται το Βούτυρο Καριτέ;

Το βούτυρο καριτέ προέρχεται από το δέντρο Shea, επιστημονικά γνωστό ως Vitellaria paradoxa. Αυτό το δέντρο, που κατάγεται από την ξηρή ζώνη σαβάνας της Δυτικής Αφρικής, προσφέρει το πολύτιμο βούτυρό του στον κόσμο εδώ και αιώνες. 

Οι ντόπιες γυναίκες, που συχνά αποκαλούνται "φύλακες του καριτέ", εργάζονται επιμελώς για τη συγκομιδή αυτών των καρπών. Μετά τη συλλογή, υποβάλλονται σε μια σχολαστική διαδικασία που περιλαμβάνει θραύση, βράσιμο και εξευγενισμό για να γεννηθεί το κρεμώδες βούτυρο καριτέ που πολλές από εμάς γνωρίζουμε. 

Ενδιαφέρον μάλιστα είναι το γεγονός πως αν και το δένδρο είναι γνωστό ως Shea, το βούτυρο καριτέ έχει πάρει την ονομασία του από τη λέξη karite, το οποίο σημαίνει δέντρο της ζωής, και χρησιμοποιείται σε μία γλώσσα της Σενεγάλης λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του.


Βούτυρο Καριτέ - Ιδιότητες

Το βούτυρο καριτέ δεν είναι απλώς ένα ακόμη συστατικό στην πίσω ετικέτα του προϊόντος περιποίησης της επιδερμίδας σου. Ας δούμε το γιατί:


#1 Βιταμίνες σε αφθονία

Αυτές οι βιταμίνες είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες στο δέρμα, καθιστώντας το βούτυρο καριτέ σύμμαχο για όσους έχουν  δέρμα με υψηλές απαιτήσεις.


#2 Λιπαρά οξέα

Όταν πρόκειται για ενυδάτωση, τα λιπαρά οξέα στο βούτυρο καριτέ, δηλαδή το στεατικό και το ελαϊκό οξύ, είναι οι MVPs. Εξασφαλίζουν ότι το δέρμα σου παραμένει ενυδατωμένο και σφραγίζουν την υγρασία.


#3 Αντιφλεγμονώδη δράση

Ένας από τους λιγότερο γνωστούς «ήρωες» του βουτύρου καριτέ είναι μια ένωση που ονομάζεται lupeol cinnamate. Έχει βρεθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος, καθιστώντας το βούτυρο καριτέ μια καταπραϋντική λύση για το ερεθισμένο δέρμα.


#4 Φυσικό αντηλιακό

Το βούτυρο καριτέ προσφέρει μια ήπια προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, χάρη στην περιεκτικότητά του σε κινναμωμικό οξύ.


Γιατί όλοι αγαπούν το βούτυρο καριτέ

Η αγάπη γύρω από το βούτυρο καριτέ δεν είναι απλώς μια σύγχρονη μόδα. Η χρήση του ανάγεται στην αρχαία Αίγυπτο, όπου βασίλισσες όπως η Κλεοπάτρα λέγεται ότι διατηρούσαν βάζα με βούτυρο καριτέ για την καλλυντική τους χρήση. 

Σήμερα θα βρεις το βούτυρο καριτέ πασπαλισμένο σε μυριάδες προϊόντα ομορφιάς, από βάλσαμα χειλιών μέχρι λοσιόν και μαλακτικά μαλλιών.


Τα προϊόντα μας πλούσια σε Βούτυρο Καριτέ


Στα Candelinas αγαπάμε επίσης πολύ το βούτυρο καριτέ, καθώς το χρησιμοποιούμε ως συστατικό στα προϊόντα μας.


#1 Black Coconut Body Scrub

Φρόντισε το δέρμα σου με το Candelinas Body Scrub σε μυστηριώδες άρωμα Black Coconut. Απαλλάξου από τα περιττά κύτταρα του δέρματός σου, διατήρησε τα επίπεδα υγρασίας και αναβάθμισε την ελαστικότητά του. Ο συνδυασμός φυσικών και θρεπτικών στοιχείων, θα κάνει το δέρμα σου να νιώθει ενυδατωμένο και απαλό, ενώ το άρωμα Black Coconut με νότες καρύδας, βανίλιας και αρωματικών θα αναδείξει την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης.

Βασικά συστατικά: Βούτυρο καριτέ, έλαιο ηλίανθου, Βιταμίνη Ε


#2 Sunshine Body Scrub

Φρόντισε το δέρμα σου με το Candelinas Body Scrub σε άρωμα Sunsine. Ξεφορτώσου τα περιττά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, διατήρησε την ενυδάτωση και αυξήσου την ελαστικότητά της. Η σύνθεση από φυσικά και θρεπτικά στοιχεία, θα κάνει το δέρμα σου να νιώθει ενυδατωμένο και απαλό, ενώ το άρωμα Sunshine με νότες φρέσκων φύλλων, μήλου και κίτρου πάνω σε μια βάση από ροδάκινο και γιασεμί θα ενισχύσει την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης.

Βασικά συστατικά: Βούτυρο καριτέ, έλαιο ηλίανθου, Βιταμίνη Ε


Αν θες να μάθεις ακόμη περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα body care, διάβασε εδώ.



Η πολιτιστική σημασία του βουτύρου καριτέ

Σε πολλούς αφρικανικούς πολιτισμούς, το βούτυρο καριτέ δεν είναι απλώς ένα προϊόν ομορφιάς αλλά είναι βαθιά συνυφασμένο με το μωσαϊκό των παραδόσεών τους.

Χρησιμοποιείται σε τελετές, ως θεραπευτικό μέσο και ακόμη και ως συστατικό μαγειρικής! Για παράδειγμα, σε ορισμένες κοινότητες, στα νεογέννητα μωρά κάνουν μασάζ με βούτυρο καριτέ ως ιεροτελεστία μετάβασης αλλά και για να προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα τους από τα στοιχεία της φύσης.


Με λίγα λόγια

Σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από συνθετικές εναλλακτικές λύσεις, το βούτυρο καριτέ είναι σίγουρο πως ξεχωρίζει.

Το βούτυρο καριτέ είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας- είναι μια ιστορία παράδοσης, φύσης και καθαρής απόλαυσης.

Αν θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τις περιγραφές των αρωμάτων μας και να επισκεφθείς τη σελίδα μας στο Facebook.

Αν πάλι χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μας στείλεις μήνυμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου!

Καλάθι

Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα προϊόντα για αγορά.

Το καλάθι σου είναι άδειο

×
Personalised card

Γράψε ένα μήνυμα

Κάντε το δώρο σας ακόμα πιο ουσιαστικό με μια όμορφη κάρτα.

0/20
0/20
0/120