Το παρών ηλεκτρονικό κατάστημα έχει περιορισμένη υποστήριξη από τον περιηγητή σου. Σου συνιστούμε να δοκιμάσεις τον Edge, Chrome, Safari, ή Firefox.

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €25. Τηλ. Επικοινωνίας: 2104447649 ΔΕ - ΠΑ: 09:00 - 17:00

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΑΦΜ:
ΔΟΥ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
EMAIL:

Το καλύτερο δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα

Η Γιορτή του Πατέρα πλησιάζει, και πιθανώς όπως και εμείς, έχεις ήδη αρχίσει να ψάχνεις για το κατάλληλο δώρο. 

Τότε, σίγουρα βρίσκεσαι στο σωστό σημείο!

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία της Γιορτής του Πατέρα, θα δούμε πότε γιορτάζεται, τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική και φυσικά θα σου προτείνουμε μερικές σούπερ ωραίες ιδέες για να κάνεις τη μέρα του μπαμπά σου ακόμα πιο ξεχωριστή. 

Η ιστορία της Γιορτής του Πατέρα

Ετοιμάσου για μια γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν. 

Γνώριζες πως η γιορτή του πατέρα ξεκίνησε να γιορτάζεται πριν από 113 χρόνια; 

Κι όμως! Η όλη ιδέα ξεκίνησε από τη Sonora Smart Dodd. 

Μετά το θάνατο της μητέρας της, ο πατέρας της Dodd ανέλαβε να μεγαλώσει μόνος του την ίδια και τα αδέλφια της. 

Διαβάζοντας για την επιτυχημένη προσπάθεια της Anna Jarvis να καθιερώσει τη Γιορτή της Μητέρας, η Dodd σκέφτηκε: "Για μισό λεπτό, δεν θα έπρεπε και οι μπαμπάδες να παίρνουν λίγη αγάπη;".

Αρχικά, η Dodd πρότεινε την 5η Ιουνίου, τα γενέθλια του πατέρα της, αλλά ο εορτασμός έπρεπε να αναβληθεί λόγω αρκετών προβλημάτων που υπήρχαν στον προγραμματισμό.

Τελικά η πρώτη Γιορτή του Πατέρα στην ιστορία, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε σήμερα, γιορτάστηκε τελικά στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον, στις 19 Ιουνίου 1910. 

Και τώρα ένα πολύ εντυπωσιακό fact: χρειάστηκε να φτάσει το 1972 για να αναγνωριστεί η Γιορτή του Πατέρα, πρώτα από τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, και μετά από την πλειοψηφία του δυτικού κόσμου.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, σωστά;


Πότε γιορτάζουμε την Γιορτή του Πατέρα;

Καλή ερώτηση! Στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως, η Γιορτή του Πατέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Για παράδειγμα φέτος θα γιορτάσουμε την Γιορτή του Πατέρα στις 18 Ιουνίου!

Αλλά φυσικά δεν υπάρχει μια σταθερή ημερομηνία, παγκοσμίως! 

Σε χώρες, μάλιστα, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, γιορτάζουν την "Día del Padre", την "Dia do Pai" και τη "Festa del Papà" αντίστοιχα στις 19 Μαρτίου, η οποία ευθυγραμμίζεται επίσης με την Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η Γιορτή του Πατέρα πέφτει την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Ανεξάρτητα, φυσικά, από την ημερομηνία, η ουσία παραμένει η ίδια - αφιερώνουμε μια ημέρα για να τιμήσουμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου για την αγάπη και τη συνεισφορά τους. 


Γιορτή του Πατέρα: Γιατί έχει σημασία;

Η Γιορτή του Πατέρα είναι μια ημέρα που έχει βαρύτητα - πρόκειται για την αναγνώριση της ακούραστης εργασίας, της θυσίας και της αγάπης όλων των πατεράδων και των πατρικών φιγούρων. Βιολογικοί μπαμπάδες, πατριός, παππούδες, μέντορες που έχουν αναλάβει το ρόλο της πατρικής φιγούρας, αυτή η μέρα είναι μια γιορτή για όλους αυτούς. Η καθοδήγηση, η υποστήριξη και η απέραντη αγάπη τους παίζουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωσή μας. Ας αφιερώσουμε λοιπόν μια στιγμή για να χειροκροτήσουμε όλους τους υπέροχους πατεράδες εκεί έξω!


Ιδέες δώρων για τη Γιορτή του Πατέρα

Εντάξει, φτάνει με την ιστορική αναδρομή. Η στιγμή που περίμενες έφτασε! Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις δώρων, που θα κάνουν τον μπαμπά σου να χαμογελάσει.

Αν και ο μπαμπάς σου σίγουρα θα αγαπήσει όποιο δώρο και να του κάνεις, για φαντάσου να επιλέξεις κάτι που θα τον ξετρελάνει και θα του θυμίζει εσένα!

Kάτι που θα «παίζει» με τις αισθήσεις του και θα ενεργοποιεί ότι πιο πολύτιμο έχει μετά από εσένα, τις αναμνήσεις του μαζί σου.

Ναι σωστά! Τα αρώματα έχουν πραγματικά μαγικές ιδιότητες, που όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν.

Για αυτό το λόγο έχουμε μερικές πολύ ταιριαστές προτάσεις στα Candelinas, δες εδώ όλες τις επιλογές και #stay tuned για τις Father’s Day προσφορές που έρχονται! 

Διάλεξε το δώρο που θα τον ευχαριστήσει περισσότερο και θα του χαρίσει χαλάρωση και αξέχαστες στιγμές.


#Happy Father’s Day

Καλάθι

Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα προϊόντα για αγορά.

Το καλάθι σου είναι άδειο

×
Personalised card

Γράψε ένα μήνυμα

Κάντε το δώρο σας ακόμα πιο ουσιαστικό με μια όμορφη κάρτα.

0/20
0/20
0/120