Το παρών ηλεκτρονικό κατάστημα έχει περιορισμένη υποστήριξη από τον περιηγητή σου. Σου συνιστούμε να δοκιμάσεις τον Edge, Chrome, Safari, ή Firefox.

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €25. Τηλ. Επικοινωνίας: 2104447649 ΔΕ - ΠΑ: 09:00 - 17:00

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΑΦΜ:
ΔΟΥ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
EMAIL:

Ενυδάτωση σώματος - 5 tips για μια ιδανική ρουτίνα


Ένας τρόπος για να φροντίσεις τον εαυτό σου, ειδικά το καλοκαίρι, είναι η σωστή ενυδάτωση σώματος.

Στα Candelinas εξάλλου πιστεύουμε πολύ στην φροντίδα του οργανισμού μας. Εξάλλου μέσω των αρωματικών κεριών και των μοναδικών snap bars σε σχήμα σοκολάτας, βρισκόμαστε δίπλα σας σε κάθε στιγμή χαλάρωσης και αυτοφροντίδας. 

Η ενυδάτωση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλής υγείας, επηρεάζοντας τα πάντα, από τη σωματική απόδοση μέχρι την ποιότητα του δέρματός μας. 

Στην αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού, όταν είναι πιο πιθανό να ιδρώσουμε και να χάσουμε υγρά, η εστίαση στην ενυδάτωση σώματος γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε παρέα την έννοια της ενυδάτωσης σώματος, θα παρέχουμε μια ιδανική ρουτίνα για τη διατήρηση των καλύτερων επιπέδων ενυδάτωσης και θα μοιραστούμε συμβουλές για το πώς να παραμείνεις ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής εποχής του έτους.


Τι είναι η ενυδάτωση σώματος;

Η ενυδάτωση σώματος αναφέρεται στην ισορροπία των υγρών στο σώμα μας.

Το νερό παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας κάθε συστήματος στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, του εγκεφάλου και των μυών. 

Βοηθά στην πέψη, υποστηρίζει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, λιπαίνει τις αρθρώσεις και βοηθά στην αποβολή των αποβλήτων και των τοξινών. 

Δεδομένου ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60% νερό, η επαρκής ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευεξία μας.


Ενυδάτωση Σώματος – Ανακαλύπτοντας την ιδανική ρουτίνα

Η διατήρηση μιας ιδανικής ρουτίνας για την ενυδάτωση σώματος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό υγιεινών συνηθειών και συνειδητής προσπάθειας για τακτική κατανάλωση υγρών. Ακολουθεί μια απλή ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα επίπεδα ενυδάτωσης στο βέλτιστο επίπεδο:


#1 Ξεκίνησε τη μέρα σου σωστά

Ξεκίνησε κάθε μέρα πίνοντας ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα σου αφυδατώνεται. Πίνοντας νερό πρωί-πρωί ξυπνάς το μεταβολισμό σου και ενυδατώνεις το σώμα σου.


#2 Πιες νερό αργά αργά

Αντί να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού με τη μία, προσπάθησε να πιεις μικρότερες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η μέθοδος βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει το νερό πιο αποτελεσματικά.


#3 Να ενυδατώνεσαι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση

Η σωματική άσκηση, ειδικά το καλοκαίρι, αυξάνει την απώλεια νερού από το σώμα σου μέσω της εφίδρωσης. Είναι σημαντικό να πίνεις νερό πριν ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, να κάνεις τακτικά διαλείμματα για να πιείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου μόλις τελειώσεις με τη γυμναστική.


#4 Πιες νερό πριν διψάσεις

Η δίψα είναι ένα σημάδι ότι το σώμα μας είναι ήδη αφυδατωμένο. Επομένως, είναι καλύτερο να πίνεις τακτικά νερό προλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίψα που μπορεί να νιώσεις.


#5 Ενσωμάτωσε ενυδατικές τροφές στη διατροφή σου

Πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως τα αγγούρια, το καρπούζι και οι φράουλες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης.


Ενυδάτωση σώματος το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η καυτή ζέστη και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον απώλεια υγρών. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να εξασφαλίσεις τη βέλτιστη ενυδάτωση σώματος:


#1 Αύξησε την πρόσληψη νερού

Δεδομένης της αυξημένης απώλειας υγρών το καλοκαίρι, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να αυξήσεις την τακτική πρόσληψη νερού.


#2 Να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι νερό

Το να έχεις πάντα ένα μπουκάλι νερό πρόχειρο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σου επιτρέψει να ενυδατωθείς ανά τακτά διαστήματα.


#3 Πες όχι στο αλκοόλ και την καφεΐνη ή τουλάχιστον περιόρισε τα 

Τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη μπορεί να έχουν διουρητική δράση, προκαλώντας απώλεια νερού από τον οργανισμό. Ο περιορισμός της πρόσληψης τους μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο.


#4 Αύξησε τους ηλεκτρολύτες

Εάν κάνεις έντονη γυμναστική ή περνάς πολύ χρόνο στη ζέστη, καλό θα ήταν να καταναλώνεις αθλητικά ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες, οι οποίοι χάνονται μέσω της εφίδρωσης.


#5 Επέλεξε φαρδιά, ανοιχτόχρωμα ρούχα

Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν τη θερμότητα καλύτερα από τα σκούρα και τα φαρδιά ρούχα επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί, μειώνοντας την εφίδρωση και την ανάγκη για επιπλέον ενυδάτωση σώματος.


Κατανοώντας την ενυδάτωση σώματος και διατηρώντας μια σωστή ρουτίνα ενυδάτωσης, μπορείς να διασφαλίσετε ότι το σώμα σου λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της έντονης ζέστης του καλοκαιριού. 


Τι είναι η αφυδάτωση;

Πριν προχωρήσουμε, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει όταν το σώμα μας στερείται την ενυδάτωση που χρειάζεται. Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν η απώλεια σωματικών υγρών, κυρίως νερού, υπερβαίνει την ποσότητα που προσλαμβάνεται. 

Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ξηρό δέρμα, ζάλη και σε ακραίες περιπτώσεις, απώλεια των αισθήσεων. Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη λειτουργία των νεφρών, οδηγώντας ενδεχομένως σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας.


Ενυδάτωση και άσκηση

Όταν πρόκειται για άσκηση, η ενυδάτωση αποκτά ακόμη πιο κρίσιμο ρόλο. Η εφίδρωση, ο φυσικός μηχανισμός ψύξης του σώματος, οδηγεί σε απώλεια νερού και σημαντικών ηλεκτρολυτών, όπως το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Μια στρατηγική ενυδάτωσης για την άσκηση θα πρέπει να περιλαμβάνει ενυδάτωση καλά πριν από τη σωματική δραστηριότητα, ενυδάτωση σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας για την αντικατάσταση των υγρών που χάνονται μέσω της εφίδρωσης και ενυδάτωση μετά την άσκηση για την αναπλήρωση τυχόν ελλείμματος υγρών.


Ενυδάτωση πέρα από το νερό

Ενώ το νερό είναι ο ευκολότερος και πιο άμεσος τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, δεν είναι το μόνο μέσο. Ορισμένες τροφές μπορούν επίσης να παρέχουν σημαντική ποσότητα νερού. Φρούτα όπως το καρπούζι, τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα αποτελούνται σχεδόν κατά 90% από νερό και παρέχουν επίσης βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Τα λαχανικά, ιδίως τα αγγούρια, το μαρούλι, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες, έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στα επίπεδα ενυδάτωσής σας.


Ενυδάτωση και υγεία του δέρματος

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. 

Το νερό συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών, βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμη στην καταπολέμηση δερματικών διαταραχών όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Συμβάλλει επίσης σε μια πιο νεανική και ζωντανή εμφάνιση. 

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν η ζέστη και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξηράνει το δέρμα, η διατήρηση της ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου να φαίνεται υγιές και φρέσκο.


Ενυδάτωση σώματος για παιδιά και ηλικιωμένους

Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αφυδάτωση. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν διαλείμματα για νερό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ειδικά όταν κάνει ζέστη, και να έχουν πάντα νερό στη διάθεσή τους. 

Για τους ηλικιωμένους, τα φάρμακα ή η μειωμένη αίσθηση της δίψας μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπαρκή πρόσληψη νερού. Η τακτική προσφορά νερού και υγρών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσής τους.


Εναλλακτική ενυδάτωση σώματος

Για όσους δυσκολεύονται να πίνουν αρκετό νερό, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να παραμένουν ενυδατωμένοι. 

Το τσάι από βότανα για παράδειγμα, το γάλα και οι φυσικοί χυμοί φρούτων μπορούν να συμβάλουν στην καθημερινή πρόσληψη υγρών. 

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως οι σούπες και οι ζωμοί, μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Ωστόσο, πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική με τα καφεϊνούχα ή αλκοολούχα ποτά, καθώς αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε πιθανή αφυδάτωση.


Ενυδάτωση σώματος και καταστάση υγείας

Ορισμένες περιπτώσεις υγείας, όπως ο διαβήτης ή η καρδιοπάθεια, μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίζει τα υγρά, όπως και ορισμένα φάρμακα. Τα άτομα με τέτοιες παθήσεις θα πρέπει να συμβουλεύονται τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσουν την κατάλληλη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης υγρών.


Με λίγα λόγια 

Η διατήρηση της βέλτιστης ενυδάτωσης σώματος είναι ένα απλό αλλά κρίσιμο στοιχείο της συνολικής υγείας και ευεξίας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζέστη μπορεί να αυξήσει δραματικά την απώλεια υγρών. Κατανοώντας τη σημασία της ενυδάτωσης και υιοθετώντας μια ρουτίνα που εξασφαλίζει την τακτική πρόσληψη υγρών, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμη και κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Αν θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τις περιγραφές των αρωμάτων μας και να επισκεφθείς τη σελίδα μας στο Facebook.

Αν πάλι χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μας στείλεις μήνυμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου!

Καλάθι

Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα προϊόντα για αγορά.

Το καλάθι σου είναι άδειο

×
Personalised card

Γράψε ένα μήνυμα

Κάντε το δώρο σας ακόμα πιο ουσιαστικό με μια όμορφη κάρτα.

0/20
0/20
0/120