Το παρών ηλεκτρονικό κατάστημα έχει περιορισμένη υποστήριξη από τον περιηγητή σου. Σου συνιστούμε να δοκιμάσεις τον Edge, Chrome, Safari, ή Firefox.

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των €25. Τηλ. Επικοινωνίας: 2104447649 ΔΕ - ΠΑ: 09:00 - 17:00

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΑΦΜ:
ΔΟΥ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
EMAIL:

Σανδαλόξυλο: Ιδιότητες & Οφέλη

Γνωστό για το μοναδικό του άρωμα και τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά του, το Σανδαλόξυλο ή Σανταλόξυλο, το οποίο προέρχεται από τα αρωματικά δέντρα Santalum, έχει αφήσει το στίγμα του σε διάφορους πολιτισμούς εδώ και αιώνες. 

Αυτός ο «θησαυρός» κοσμεί πνευματικές τελετές, ρουτίνες ομορφιάς, και αποτελεί βάση για premium αρώματα!

Μάλιστα, γνώριζες πως τα δέντρα αυτά αναπτύσσονται υπομονετικά σε περιοχές όπως η Ινδία, η Αυστραλία, η Ινδονησία, αλλά και τα νησιά του Ειρηνικού;

Το εγκάρδιο ξύλο του, το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα του κορμού του δέντρου, είναι το πιο πολύτιμο μέρος. 

Καθώς το δέντρο γερνάει, το ξύλο του αποθηκεύει αρωματικά έλαια τα οποία προσδίδουν στο σανδαλόξυλο το χαρακτηριστικό του άρωμα


Σανδαλόξυλο – Ιδιότητες

#1 Αρωματικές Ιδιότητες

Μια από τις πιο αναγνωρισμένες ιδιότητες του σανδαλόξυλου είναι το χαρακτηριστικό, ισχυρό άρωμά του.

Απελευθερώνει ένα πλούσιο, ξυλώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα, το οποίο εντείνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το μακράς διάρκειας άρωμα έχει καταστήσει το σανδαλόξυλο αγαπημένο στη βιομηχανία αρωμάτων και καλλυντικών.

Στα Candelinas θα βρεις snap bars με Σανδαλόξυλο, όπως η White Sandalwood και η Black Cherry and Sandalwood. 


#2 Αντισηπτικές Ιδιότητες 

Το σανδαλόξυλο διαθέτει και αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτό το καθιστά χρήσιμο για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ακμή, το έκζεμα και άλλα. 

Οι αντισηπτικές ιδιότητες είναι πιο εμφανείς, φυσικά, στο έλαιο σανταλόξυλου, το οποίο χρησιμοποιείται αρκετά συχνά.


#3 Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Το σανδαλόξυλο είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει οδηγήσει στην ενσωμάτωσή του σε διάφορα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.


Ποια είναι τα οφέλη του Σανδαλόξυλου;

Το σανδαλόξυλο είναι γεμάτο με οφέλη, τα οποία εκτείνονται από την περιποίηση του δέρματος έως την ψυχική ευεξία.


#1 Πρωταθλητής στη φροντίδα του δέρματος

Το σανδαλόξυλο πρωταγωνιστεί εδώ και πολύ καιρό στις ρουτίνες περιποίησης του δέρματος, ειδικά στις αγιουρβεδικές πρακτικές. 

Τα αντιφλεγμονώδη και αντισηπτικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν εξαιρετικό για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος.

Το έλαιο σανταλόξυλου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακμής, στην καταπράυνση των ηλιακών εγκαυμάτων, στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, ακόμη και στη διαχείριση καταστάσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.


#2 Σύμμαχος ψυχικής υγείας

Το άρωμα του σανδαλόξυλου είναι γνωστό ότι προάγει τη χαλάρωση και τη διανοητική διαύγεια. Χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία για την ελαχιστοποίηση του στρες, του άγχους και την ενίσχυση της αίσθησης ηρεμίας. Έρευνες δείχνουν, μάλιστα, ότι η εισπνοή του ελαίου σανδαλόξυλου μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα ευεξίας και προσοχής.


#3 Φυτικό «φάρμακο»

Πέρα από την περιποίηση του δέρματος και την αρωματοθεραπεία, το σανδαλόξυλο έχει αρκετές φαρμακευτικές εφαρμογές. Πιστεύεται ότι διαθέτει αντιιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη διαχείριση διαφόρων παθήσεων, από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος έως κοινό κρυολόγημα.


#4 Πολιτιστική και πνευματική σημασία

Το σανδαλόξυλο έχει πνευματική σημασία, ιδιαίτερα στον Ινδουισμό, τον Βουδισμό και τις κινεζικές και ιαπωνικές παραδόσεις. Πρωταγωνιστεί μάλιστα σε πολλές τελετουργίες και τελετές. Η πάστα που παρασκευάζεται από σανδαλόξυλο χρησιμοποιείται σε τελετές ομορφιάς και εξαγνισμού.


#5 Διακόσμηση σπιτιού 

Το σανδαλόξυλο δεν είναι μόνο ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος και την υγεία. Είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού και τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας.


Σανδαλόξυλο και Φαγητό

Αν και ίσως λιγότερο γνωστό, το σανδαλόξυλο έχει επίσης βρει το δρόμο του στον κόσμο της μαγειρικής. Ναι σωστά διάβασες!

Η αρωματική ποιότητα του σανδαλόξυλου προσθέτει μια μοναδική, λεπτή γεύση σε ορισμένα πιάτα. 

Η σκόνη σανδαλόξυλου, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται μερικές φορές ως μπαχαρικό σε παραδοσιακές συνταγές, ειδικά στην ινδική κουζίνα. 

Επιπλέον, το βρώσιμο έλαιο σανδαλόξυλου χρησιμοποιείται περιστασιακά στη ζαχαροπλαστική για τις ζεστές, εξωτικές νότες του. 

Ακόμα και στον τομέα των ποτών, τα ποτά εμπλουτισμένα με σανδαλόξυλο, όπως το τσάι και το lassi, είναι δημοφιλή σε ορισμένες περιοχές!


Η αρωματική γοητεία του Σανδαλόξυλου

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο σανδαλόξυλο είναι αναμφίβολα το άρωμά του. Διαθέτει ένα γλυκό, ζεστό, ξυλώδες άρωμα που συχνά περιγράφεται ως μια ανακουφιστική "γαλακτώδης" απόχρωση.

Το άρωμα είναι μακράς διάρκειας και παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθιστώντας το σανδαλόξυλο αγαπημένη επιλογή σε αρώματα, καλλυντικά και αρωματικά λιβάνια.


Αρωματικές μπάρες και Σανδαλόξυλο


Αν λάτρεψες κι εσύ το σανδαλόξυλο ακόμα περισσότερο, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις τις snap bars με άρωμα σανδαλόξυλου.

#1 Black Cherry & Sandalwood

Η συγκεκριμένη snap bar αποτελείται από κορυφαίες νότες από γλυκό μαυροκέρασο, φράουλα και βατόμουρο και μια γήινη βάση από σανδαλόξυλο και μόσχο. Αποτελεί έναν απλό και παράλληλα συγκλονιστικό και ισορροπημένο συνδυασμό, για όλους τους λάτρεις!

#2 White Sandalwood

Tο άρωμα της white sandalwood snap bar περιέχει νότες ξύλων, πούδρας και πράσινων στοιχείων με ένα ίχνος ανατολίτικων επιρροών.

Δοκιμασε περισσότερα αρώματα εδώ.

Καλάθι

Δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα προϊόντα για αγορά.

Το καλάθι σου είναι άδειο

×
Personalised card

Γράψε ένα μήνυμα

Κάντε το δώρο σας ακόμα πιο ουσιαστικό με μια όμορφη κάρτα.

0/20
0/20
0/120